Morsomme stedsnavn verden over

Det er ikke bare i Norge det finnes morsomme og merkelige stedsnavn. Over hele verden har folk funnet på fantasifulle og beskrivende navn for ulike steder. Her får du et knippe med morsomme stedsnavn.

Vi starter med en landsby i Australia som heter 1770. Ja, det stemmer, navnet er skrevet med tall, og det er faktisk veldig få steder i verden som har tall som stedsnavn.

Negative stedsnavn

Det finnes faktisk steder i verden som har litt negative navn. Et av disse stedene er byen Accident (uhell), som ligger i Maryland i USA. Elven Misery River (elendighetens elv) i nordlige Michigan er kanskje heller ikke det morsomste stedet å besøke. Enda verre er det med Disappointment Islands (skuffelsesøyene) som er en liten øygruppe i Fransk Polynesia. Det sies at turister som besøkte øygruppen ble litt skuffet av stedet, og derav kom navnet.

 

Under årets Euro turneringer er det flere enn bare et sted som er vertslandet, mer info finner du på Unibet nettsted om Euro.

Morsommere navn

Heldigvis finnes det også stedsnavn som bare er morsomme. Her er noen av dem:

– Bat Cave – by i Nord-Carolina.

– Cool – by i California

– Dinosaur – by i Colorado

– Disko – øy utenfor Grønnland

– Ding Dong – by i Texas

– Flin Flon – sted i Canada

– Funny River – by i Alaska

– Future City – Illinois

– Idiotville – forlatt by i Oregon

– Jackpot – samfunn i Nevada (og, ja, de har casinoer der!)

– Mousehole – fiskelandsby i Cornwall i England

– No Name – by i Colorado

– Mango – by i Italia

– No Place – sted i Storbritannia

– Nowhere Else – sted i Tasmania, ikke langt fra Paradise og Promised Land

– Popcorn – sted i Indiana

– Red House – den minste byen i staten New York

– Stupid Lake – innsjø i Canada

– Surprise – by i Arizona

– Welcome – liten by i Nord-Carolina

– Hurricane – lite samfunn i staten New York

Hva skal fjellet hete?

Det finnes også veldig mange fjell som har morsomme eller negative navn. Spesielt på Antarktis finnes det en rekke fjell med merkelige navn, som Mistake Peak og Mount Terror. Et annet fjell som heter Mount Terror ligger i staten Washington i USA. The Office Girls (kontorjentene) er navnet på to nunatakker som også ligger i Antarktis. Og vil du dra til et gladere sted i Antarktis, anbefaler vi fjellet Mount Toogood (for bra).

Det er en lang rekke fjell med negative navn, og kanskje dette sier noe om at de er farlige fjell. For eksempel er det hele tre fjell som heter Mount Despair (fortvilelsesfjellet), og det er flere fjell som heter Mount Misery (elendighetsfjellet). Mount Terrible (det fryktelige fjellet) i Australia er sikkert også et farlig sted.

Hva skal øya hete?

Øyer kan også få morsomme og merkelige navn. Vi har allerede nevnt skuffelsesøyene, men det finnes flere. Mistaken Island (den feilaktige øya) ligger utenfor den vestlige delen av Australia. Inaccessible Island (den utilgjengelige øya) er en utdødd vulkanøy i det sørlige Atlanterhavet, og navnet sier faktisk alt om stedet, for det skal være vanskelig å ta seg i land der. Og hvis du virkelig ikke vet hva du skal kalle en øy, kan du besøke Inexpressible island (den usigelige eller ubeskrivelige øya) i Antarktis.

admin

View more posts from this author